Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΠΑΝΗΓΥΡΙ 27/7

 
ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΑΧΛΑΔΙ ΑΝ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αχλαδιωτών

«Το Χρυσάμπελο (Κούμπαο)»

διοργανώνει λαϊκό πανηγύρι στο Αχλάδι Αν. Φθιώτιδας

στις 27 Ιουλίου 2012, ανήμερα του Αγίου Παντελεήμονα,

στην πλατεία του χωριού.




Η βραδιά περιλαμβάνει

πρόγραμμα παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής από την ορχήστρα

του Νίκου Μούτσελου από το Βόλο,

δημοτικούς χορούς από Πολιτιστικούς Συλλόγους

της Φθιώτιδας & της Μαγνησίας

καθώς και έκθεση έργων χειροτεχνίας παιδιών & ενηλίκων.



Σας περιμένουμε στο όμορφο Αχλάδι να διασκεδάσετε μαζί μας

συμμετέχοντας στην αναβίωση ενός γνήσιου λαϊκού γλεντιού!

Είσοδος Ελεύθερη


Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ ΑΧΛΑΔΙΟΥ 8/7

ΟΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

            Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 ο καθαρισμός της παράκτιας ζώνης του Αχλαδίου, που διοργάνωσαν από κοινού το Τοπικό Συμβούλιο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αχλαδιωτών «Το Χρυσάμπελο (Κούμπαο)».
            Εθελοντές κάθε ηλικίας ξεκίνησαν στις 8.30΄ το πρωί περισυλλέγοντας απορρίμματα από τη δυτική παραλία και τον υγροβιότοπο του Αλμυροπόταμου και κατευθυνόμενοι ανατολικά, κατέληξαν λίγες ώρες αργότερα στην περιοχή του εργοστασίου AGROINVEST, έχοντας γεμίσει δύο φορτία από όσα βρήκαν πεταμένα κατά μήκος της ακτογραμμής.
            Η θλιβερή εικόνα των αμέτρητων πλαστικών, αλλά και κάθε είδους άχρηστων αντικειμένων, προβλημάτισε τους συμμετέχοντες για τη μεγάλη έκταση που έχει λάβει στις μέρες μας η αλόγιστη ρίψη σκουπιδιών στις θάλασσες και τις ακτές.
            Οι διοργανωτές, αν και θεώρησαν απογοητευτική την έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύουν ορισμένοι προς το περιβάλλον και το συνάνθρωπο, έδειξαν ικανοποιημένοι από την κινητοποίηση όσων συνέδραμαν εθελοντικά στην επιχείρηση καθαρισμού, τονίζοντας πως ακόμα μεγαλύτερη αξία είχε η συμμετοχή αρκετών μικρών παιδιών.
            Σύμφωνα με δηλώσεις τους, τέτοιου είδους προσπάθειες συμβάλλουν αποτελεσματικά όχι μόνο στην άμεση και ταχεία επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες, αλλά και στη διάδοση ανθρωπιστικών ιδεών στους νέους, όπως είναι ο εθελοντισμός, η ενεργός δράση των πολιτών και η αγάπη για το περιβάλλον.
            Ευχόμαστε η προσπάθειά τους να βρει μιμητές και να ευαισθητοποιήσει όσους χαίρονται τη θάλασσα στο ζήτημα της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων τους.

Η ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ


ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΜΟΡΦΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ