Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ


Με μια ωραία εκδήλωση και μέσα σε ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013, η κοπή πίτας του
Πολιτιστικού Συλλόγου Αχλαδιωτών «Το Χρυσάμπελο (Κούμπαο)».

            Η γιορτή, η οποία φιλοξενήθηκε στην αίθουσα της ταβέρνας ΚΑΒΟΣ του Θανάση Στουρνάρα στο Αχλάδι, εκτός από το έθιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας, περιελάμβανε πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τη νεοσύστατη χορευτική ομάδα του Συλλόγου, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του δασκάλου Γιώργου Κυροδήμου. Ακολούθησε η εμφάνιση ενός ανερχόμενου ταλαντούχου μουσικού από το Αχλάδι, του Χρήστου Πανάγου, ο οποίος έπαιξε γνωστά λαϊκά τραγούδια με το μπουζούκι του. Στην κιθάρα και το τραγούδι τον συνόδευσαν οι φίλοι και συμμαθητές του, Μάγδα Σάλα και Δημήτρης Βαΐτσης. Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε η αυθεντική λαϊκή ερμηνεία αγαπημένων τραγουδιών από τον συντοπίτη μας Δημήτρη Κατάκο.

            Μαζί με τη μουσική και το χορό οι παριστάμενοι απόλαυσαν τα πλούσια σπιτικά εδέσματα που ετοίμασαν με πολύ μεράκι, ειδικά για την περίσταση, οι γυναίκες του χωριού.

            Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Στυλίδας κος Απόστολος Γκλέτσος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Δημήτριος Βέτας, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κος Ιωάννης Χρονόπουλος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων της Ανατολικής Φθιώτιδας, καθώς και πολλά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας.

 

            Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!