Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΑΧΛΑΔΙ ΑΝ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ο Σύλλογός μας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αχλαδιωτών «Το Χρυσάμπελο (Κούμπαο)», για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος, αναβίωσε με εξαιρετική επιτυχία το πανηγύρι της γιορτής του Πολιούχου του χωριού μας, Αγίου Παντελεήμονα.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα διήμερο εορτασμό που ξεκίνησε από την παραμονή, 26 Ιουλίου 2013, με την τέλεση Μεγάλου Εσπερινού στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα και την περιφορά της εικόνας του Αγίου στους δρόμους και την πλατεία του Αχλαδίου. Μάλιστα, εκτός από το πλήθος των πιστών, η εικόνα συνοδεύτηκε, για πρώτη φορά, από φαντάρους της Πολεμικής Αεροπορίας του Αντλιοστασίου Ραχών και από τα μέλη της νεοσύστατης χορευτικής ομάδας του Συλλόγου μας, ντυμένα με παραδοσιακές στολές, ντόπιες ρουμελιώτικες, αλλά και προσφυγικές.
Το Σάββατο 27 Ιουλίου, το πρωί τελέστηκε η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και το βράδυ ακολούθησε μεγάλο λαϊκό πανηγύρι στην πλατεία του Αχλαδίου, με τη θαυμάσια ορχήστρα του Νίκου Μούτσελου από τον Βόλο.
Η εκδήλωσή μας του Σαββάτου, περιελάμβανε δύο μέρη. Μια πλούσια παράσταση παραδοσιακών χορών και το επιτυχημένο λαϊκό γλέντι, που ακολούθησε, με την αθρόα συμμετοχή του κόσμου, Αχλαδιωτών και επισκεπτών.
Έτσι, φέτος είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε στην εκδήλωσή μας ένα σπουδαίο Πολιτιστικό Σωματείο από τη Θεσσαλονίκη, τους «Χοροστάτες», με χοροδιδάσκαλο τον διακεκριμένο δάσκαλο παραδοσιακών χορών, κ. Απόστολο Σκρέκα. Οι «Χοροστάτες» πρόσφεραν στο κοινό που τους απόλαυσε ένα άψογο χορευτικό θέαμα, με χορούς από τη Μακεδονία και την Ανατολική Ρωμυλία.
Στην ίδια παράσταση συμμετείχε και η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αχλαδιωτών, με χοροδιδάσκαλο τον ταλαντούχο κ. Γιώργο Κυροδήμο. Οι Αχλαδιώτες, που χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό, παρουσίασαν χορούς που σχετίζονται με την ιδιαίτερη πολιτισμική φυσιογνωμία του Αχλαδίου. Χοροί Σαρακατσαναίων, Ρούμελης, Κωνσταντινούπολης και Προποντίδας αγγίζουν όλοι από ένα μέρος της καταγωγής των περισσοτέρων από εμάς και μας συνδέουν με τις προγονικές καταβολές και αξίες μας.
Στην εκδήλωση απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαντζαβίνος Π., η Αντιπρόεδρος κ. Μπούρα Γ., ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Χρονόπουλος και οι χοροδιδάσκαλοι κκ Σκρέκας Α. και Κυροδήμος Γ.
Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Στυλίδας κ. Γκλέτσος Απ., ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βέτας Δ., ο Λιμενάρχης Στυλίδας Υποπλοίαρχος κ. Λιάκος Κ., ο Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας Αντλιοστασίου Ραχών κ. Πεττός Δ., εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Προσφυγικών Συλλόγων της περιοχής της Αν. Φθιώτιδας μαζί με μεγάλο πλήθος κόσμου.
Το ΔΣ του Συλλόγου μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους εκείνους, Συλλόγους και ιδιώτες, που μας παρείχαν την πολύτιμη συνδρομή τους στην οργάνωση της εκδήλωσής μας: Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σπαρτιάς «Ο Όσιος Σεραφείμ», τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Πελασγίας «Τα Κονάκια», τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδας «Ο Κατσαντώνης», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετρωτού τους κατοίκους των Ραχών που μας εμπιστεύθηκαν τους αυθεντικούς γυναικείους Αλαντζάδες τους, το Πνευματικό Κέντρο Σταυρού και τον κ. Μόσχο Θ., το κανάλι ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας, τον κ. Βογιατζόγλου Α. και τους δασκάλους κ. Κυροδήμο Η. και κ. Αρκιτσαίου Ευ.
Τέλος, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους χορηγούς, δωροθέτες, μέλη και φίλους του Συλλόγου μας, που και αυτή τη φορά ανταποκρίθηκαν με πραγματικό ζήλο στην πρόσκλησή μας για βοήθεια!
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!


















 












ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΤΟ YOUTUBE (STILIDA.COM)



Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΧΛΑΔΙΟΥ 2013

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΑΧΛΑΔΙ ΑΝ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αχλαδιωτών
«Το Χρυσάμπελο (Κούμπαο)»
διοργανώνει λαϊκό πανηγύρι στο Αχλάδι Αν. Φθιώτιδας
το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013, ανήμερα του Αγίου Παντελεήμονα,
στην πλατεία του χωριού.

Η βραδιά περιλαμβάνει
πρόγραμμα δημοτικής και λαϊκής μουσικής από την ορχήστρα
του Νίκου Μούτσελου από τον Βόλο και
παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα
του Πολιτιστικού Συλλόγου Αχλαδιωτών και
του Πολιτιστικού Σωματείου «Χοροστάτες» από τη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα των χορών επιμελούνται οι χοροδιδάσκαλοι
Απόστολος Σκρέκας και Γιώργος Κυροδήμος.

Σας περιμένουμε στο όμορφο Αχλάδι να διασκεδάσετε μαζί μας,
συμμετέχοντας στην αναβίωση ενός γνήσιου λαϊκού γλεντιού!

Είσοδος Ελεύθερη