Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΩΝ ΑΧΛΑΔΙΩΤΩΝ






Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αχλαδιωτών «Το Χρυσάμπελο (Κούμπαο)», διοργανώνει πανηγύρι στην πλατεία του Αχλαδίου Φθιώτιδας, ανήμερα του πολιούχου Αγίου Παντελεήμονα, στις 27 Ιουλίου.
Η φετινή εκδήλωση περιλαμβάνει ζωντανή μουσική με λαϊκό και παραδοσιακό πρόγραμμα καθώς και παραδοσιακούς χορούς από τη Θεσσαλία, τη Νάξο, την Κρήτη και την Προποντίδα. Τους χορούς θα παρουσιάσουν οι χορευτικές ομάδες του Συλλόγου Αχλαδιωτών και του Δήμου Ζωγράφου.
Επιπλέον, ο Σύλλογος θα διαθέσει στους παραβρισκόμενους παγωμένη μπύρα και σουβλάκια σε προσιτές τιμές.
Καλούμε λοιπόν τους κατοίκους της Λαμίας και της Ανατολικής Φθιώτιδας να επισκεφθούν το Αχλάδι το βράδυ της 27ης Ιουλίου και να απολαύσουν μαζί μας μια σπουδαία εκδήλωση με αυθεντικό ελληνικό χρώμα.

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αχλαδιωτών «Το Χρυσάμπελο (Κούμπαο)» στις 9 το βράδυ του Σαββάτου 19 Ιουλίου, διοργανώνει στην Πλατεία Αχλαδίου εκδήλωση με θέμα «Ταξίδι στη σκιά των Ιμαλαΐων».
Πρόκειται για μια βιωματική παρουσίαση συναρπαστικών εικόνων και εμπειριών του έμπειρου Έλληνα ορειβάτη κ. Θανάση Τριάντη από την ορειβατική του αποστολή στα Ιμαλάια, την ψηλότερη οροσειρά της γης, και τη μαγευτική πόλη της Κατμαντού, πρωτεύουσας του μακρινού Νεπάλ.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο κ. Τάσος Καραγκούνης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σπαρτιά», μιλώντας για τοπικές ορειβατικές διαδρομές στο βουνό της βορειοανατολικής Φθιώτιδας, τη θρυλική Όθρυ.
Το πρόγραμμα προβλέπεται να κλείσουν προσκεκλημένες ορειβατικές ομάδες συλλόγων της Φθιώτιδας με παρουσιάσεις των δράσεών τους.
Οι διοργανωτές, με την εκδήλωση αυτή, στοχεύουν στην τόνωση του ενδιαφέροντος των κατοίκων της περιοχής για τη φύση και στην ανάδειξη των δυνατοτήτων αξιοποίησης του ορεινού φυσικού περιβάλλοντος, με έμφαση στην αναζωογονητική του επίδραση στον άνθρωπο.